Kingdom Rich

εκτροφείο βρετανικής κοντότριχης γάτας


About my cattery


Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα Kingdom Rich

Λίγα λόγια για τη φυλή

Το εκτροφείο μας βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην όμορφη πόλη του Πειραιά. Είναι εγγεγραμμένο στο Ελληνικό Όμιλο Γάτας στο FIFE και στο Association Felina Greece WCF (World Cat Federation).

Όλα ξεκίνησαν για εμάς από τη μεγάλη αγάπη μας για την συγκεκριμένη φυλή της βρετανικής κοντότριχης γάτας, τη χαμογελαστή φατσούλα της, το πλούσιο τρίχωμά της , τη μεγάλη γκάμα αποχρώσεων των ματιών της και την ολοφάνερη αριστοκρατικότητά της.

Μπορεί να μην το έχετε συνειδητοποιήσει, αλλά το πιο πιθανόν είναι ότι μεγαλώνοντας με μια βρετανική κοντότριχη γάτα έρχεται συχνά στο μυαλό σας ο πανέξυπνος Παπουτσωμένο Γάτο ή ακόμη ο Γάτος Τσεσάιρ από το παραμύθι η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων. Και οι δύο γάτες των παιδικών μας παραμυθιών είχαν την όψη της βρετανικής κοντότριχης γάτας.

Η βρετανική κοντότριχη γάτα έχει τις ρίζες της στην Μεγάλη Βρετανία.

Η επιλεκτική αναπαραγωγή των συγκεκριμένης φυλής ξεκίνησε τον δέκατο ένατο αιώνα, με έμφαση την ανάπτυξη της ασυνήθιστης μπλε -γκρι παραλλαγής που ονομαζόταν "British Blue" ή English type".  Ορισμένες πηγές πιστώνουν άμεσα τον καλλιτέχνη του  Ηνωμένου Βασιλείου και τον πρωτοπόρο Harrison Weir με την αρχική ιδέα της τυποποίησης της συγκεκριμένης φυλής. Το νέο βρετανικό Shorthair εμφανίστηκε στην πρώτη παρουσίαση γάτας, που διοργάνωσε ο Weir και πραγματοποιήθηκε στο Crystal Palace στο Λονδίνο το 1871.

Κατά τη διάρκεια της βικτωριανής εποχής, όταν οι εκθέσεις γάτας έγιναν δημοφιλείς, οι λάτρεις της γάτας άρχισαν να ασχολούνται με την αναπαραγωγή τους, έχοντας ένα συγκεκριμένο πρότυπο και κρατώντας πλέον τα πιστοποιητικά καθαροαιμίας της. Στις πρώτες εκθέσεις γάτας οι βρετανικές κοντότριχες ήταν οι μόνες γάτες με πιστοποιητικά καθαροαιμίας. Οι υπόλοιπες απλώς περιγράφονταν με το χρώμα και τον τύπο του τριχώματος.

Η βρετανική κοντότριχη γάτα έχει μαλακό και ήρεμο χαρακτήρα, γεγονός που την κάνει εξαιρετικό κατοικίδιο για όλη την οικογένεια. Απολαμβάνει την αγάπη μας , και δεν είναι εγωίστρια. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, πιθανόν θα σας ακολουθεί σε όλο το σπίτι, όπου και να πάτε. Η ήσυχη φωνή της είναι εκφραστική της βρετανικής αυτοσυγκράτησης. Ως κατοικίδιο δεν ζητάει πολλά, κα της αρέσει να κάθεται δίπλα σας. Ως γάτα δεν της αρέσουν οι συχνές μετακινήσεις.

Η συγκεκριμένη γάτα έχει μέτριο επίπεδο ενεργητικότητας. Ωε γατάκι είναι πολύ παιχνιδιάρικο, όσο όμως μεγαλώνει γίνεται πιο ήρεμη και ήσυχη. Οι ενήλικες βρετανικές κοντότριχες γάτες συνήθως είναι οκνηρές, αλλά τα ενήλικα αρσενικά περιστασιακά συμπεριφέρονται εντελώς παιδιάστικα, και τρέχουν μέσα στο σπίτι στα πλαίσια του παιχνιδιού.

Η βρετανική κοντότριχη γάτα σπάνια θα προκαλέσει ζημιές στο σπίτι. Οι τρόποι της μοιάζουν με εκείνους της σωστής γκουβερνάντας και όχι ενός χούλιγκαν οπαδού ποδοσφαιρικής ομάδας. Ξέρουν να αποδέχονται επισκέπτες με αυτοπεποίθηση. Και όταν φωτογραφίζεται στο σαλόνι ενός σπιτιού φαίνεται ως ψεύτικη, και όχι ως κατοικίδιο.

 Elena Volik


Kingdom Rich

Παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία.
Elena Volik
Αθηνα, Ελλάδα
Tel: +306974733922

email Kingdom Rich FB Kingdom Rich YouTube Kingdom Rich Instagram Kingdom Rich

Copyright © Kingdom Rich| εκτροφείο - βρετανική κοντότριχη γάτα